dissabte, 28 de maig del 2016

Com l'ha "liat" en Bran!


Després del final tràgic de l'Hodor en l'últim episodi de Game of Thrones i veient que estem a mitja temporada, crec que és un bon moment per fer un balanç del que ha passat fins ara i del que pot passar. Per començar, i com no pot ser d'una altra manera, és important mencionar l'avenç de la trama d'en Bran. Gràcies al personatge hem descobert com es van crear els caminants blancs i perquè. També hem pogut descobrir els poders que té en Bran i que són molt perillosos si no es controlen bé, no fa falta recordar l'escena on el líder dels caminants blancs el toca i descobreix on s'amaga. Ara bé, perquè és tan important en Bran per a ells? Perquè el necessiten? Crec que no m'equivoco si dic que els últims 15 - 20 minuts de l'episodi són dels millors de la temporada. 

Fins ara, tots els capítols emesos serveixen per preparar el que passarà en els últims cinc. Deixen anar petites pistes dels passos que seguiran alguns personatges. Una de les principals trames i que molta gent espera és la d'en Jon i la Sansa que es dirigeixen a enfrontar-se amb en Ramsay. Al llarg d'aquests episodis s'ha anat preparant aquest moment i qui l'ha desencadenat, per molt sorprenent que sigui, és la Sansa. Crec que aquest personatge, després de cinc temporades, ha agafat un rol actiu en la sèrie i sembla que comença a despertar del seu món. Per mi és bo perquè sempre he pensat que tenia potencial com a personatge, però mai acabava de sumar-se a l'acció. L'altra trama que és, més o menys, interessant és la d'en Jaime i la Cersei que incrementen el seu odi cap al  Gorrión Supremo i sembla que s'hi enfrontaran. Tot i que ells es veuen com a guanyadors indiscutibles crec que hi ha la possibilitat de la caiguda dels Lannister i això podria ésser un punt d'inflexió per la sèrie.
El punt negatiu se l'emporta la Daenerys, i en menys proporció en Tommen, totalment innecessari. Pel que fa a la Mother of Dragons, crec que continua encallada i atrapada en el seu camí per arribar a Westereos, però sembla que mai arribi. Tot i que continua essent un dels personatges principals, sempre està allà mateix i deixant clar, una vegada i una altra, que no es pot cremar i que és l'encarregada de dominar el món. Potser si, però no hi ha mai un punt d'inflexió que digui a l'espectador que ara si, ara és el moment de la Daenerys. Com a conseqüència del seu estancament, crec que arrossega al personatge d'en Tyrion que està atrapat a Meeren esperant a que torni. Ara bé, i crec que aquí és on rau la grandesa d'en Tyrion, ha fet molt més per la ciutat en cinc episodis que la Daenerys en dos temporades. Si hi ha algun canvi en aquesta part del món serà gràcies a en Tyrion, la seva visió estratègica i, no ens podem oblidar, dels seus comentaris sarcàstics i encertats. 
Així doncs, els últims cinc episodis, espero i desitjo que facin canviar el rumb de la sèrie cap a una direcció diferent, seran clau per obtenir moltes respostes i per resoldre o augmentar alguns conflictes. 



S.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada