dimecres, 25 de maig del 2016

La gran captivadora





Fa poques setmanes es va estrenar la primera temporada de The girlfriend experience una sèrie que m'ha sorprès molt gratament. Tot i que al principi no em va cridar l'atenció, m'hi he ben enganxat. És una sèrie senzilla, sensual i intrigant. Com pot arribar, una estudiant de dret exemplar, a ser una prostituta de "luxe"? Així comença la sèrie, presentant una protagonista seriosa i exemplar davant la gent, però amb un gran atractiu que captiva els homes. 
Senzilla, sensual i intrigant serien les tres paraules que definirien la sèrie. Senzilla, sobretot, en la forma. No hi ha grans decorats ni espais recarregats, tot el contrari, són habitacions i pisos minimalistes i despersonalitzats que reflecteixen el buit i l'anonimat de la professió, al final mai hi ha sentiments reals entre ella i el client. També és important la música, pràcticament inexistent, que no marca ni els moments de sexe ni reflecteixen l'estat d'ànim d'ella. És més, dóna més força als silencis, ja siguin incòmodes o no. Per acabar amb la forma, m'agradaria destacar dos aspectes més. El primer són les elipsis temporals que propicien un ritme ràpid pel que fa a períodes de temps llargs (dies, setmanes o mesos), però que en altres moments es recrea i dóna importància a lapsus de temps que poden ésser d'una hora o dos. A més a més, en algun moment es produeixen canvis en el punt de vista dels fets i veus com la història queda tallada en un punt i es reprèn, però des de la perspectiva d'un altre personatge. Totes aquestes característiques crec que doten a la sèrie d'una gran originalitat i la fan molt interessant en temes narratius perquè explica fets puntuals de la vida d'una noia. 
A part de la forma, també hi ha la història de la Christine Read (Danielle Riley Keough), la protagonista, que és molt inquietant. Els tres primers episodis serveixen per presentar-la i ubicar-la en els cercles en què es mou: la universitat, una amiga i el lloc de les pràctiques, però també serveixen per veure com s'introdueix en el món de la prostitució i perquè ho fa. A partir d'aquí entren en escena les habitacions dels hotels i el seu pis. Un cop, com a espectador, estàs ubicat la trama s'obra en diferents fronts. Com compaginar la universitat amb els clients, les pràctiques o com evitar que la família i els amics ho descobreixin. Tot això va acompanyat d'una evolució molt clara de la protagonista que també va marcat pel vestuari. No vull explicar-ho tot perquè crec que és millor descobrir-ho amb ella a mesura que avancen els esdeveniments. 
He de dir que The girlfriend experience m'ha atrapat i captivat com a espectadora, però també com a dona. Crec que parla d'un món poc conegut i molt estereotipat en pel·lícules i sèries. Però el més important no és la prostitució sinó com encaixa la protagonista en aquest món i en els altres que l'envolten on gràcies a internet pots ser qui vulguis. És una sèrie molt bona i ràpida de veure ja que cada episodi són 30 minuts que et deixen embadalit. 



S. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada