dimecres, 23 de novembre del 2016

On són els zombis?

Sembla que el boom dels zombis s'ha acabat o, si més no, a baixat una mica. Des de la seva estrena al 2010, The Walking Dead ha evolucionat. Les primeres temporades buscaven explicar la història d'un grup de supervivents contra els zombis, però a poc a poc això ha canviat, i molt.
Ja van per la setena temporada i els no morts han perdut tot el protagonisme. Cada cop hi ha més violència entre les persones vives. Veure com maten a un zombi és normal, als espectadors ja no els impressiona perquè és el pa de cada dia. Ara bé, matar a altres persones sembla que també s'ha tornat senzill i que es justifica perquè s'ha de sobreviure. El perill són les persones que lluiten pels recursos i n'hi ha que són pitjor que els altres. La pregunta que em faig és, quin sentit té que la sèrie es digui The Walking Dead quan els zombis són el menys important? La ficció s'ha transformat en un espiral de violència per salvar la vida i això és el que deu agradar als seus seguidors i està bé que s'hagi adaptat al públic.
Per una banda, vull destacar l'evolució que hi ha entre la sisena i la setena temporada (s'està emeten). Per primer cop, després de molts episodis, moren personatges importants i crec que ajuda a fer avançar la trama i als altres personatges, ja que s'havien quedat estancats. Tot i que la setena temporada ha començat bé, a diferència dels primers episodis de la sisena que són avorrits (fan voltes sobre el mateix tema i no arrenca mai, però quan ho fa, s'ha de dir, que ho fa bé). Potser un dels problemes que té és la llargada de les temporades, han passat de tenir sis episodis a la primera a setze. Això provoca que hi hagi episodis innecessaris que es fan pesats.
En definitiva, el canvi que ha fet la sèrie al llarg de les set temporades és clar. Ja no volen explicar la causa de l'apocalipsi zombi, sinó que de tan en tan en maten algun mentre lluiten contra els vius per sobreviure, sembla que és el que el públic vol. M'agradaria acabar, però, amb una crida als guionistes perquè matin en Carl. És un personatge que no suporto, no serveix per res, només per molestar igual que la seva mare. Ha arribat un punt, tot i que crec que sempre ha estat així, que és un personatge que cansa. Ja està, aquesta és la meva petició i necessitava expressar-la.



S.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada